29/9/11

Οι ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις στον κόσμοΜε την ανεργία να χτυπάει κόκκινο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, το σενάριο εύρεσης εργασίας σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου είναι πιο πιθανό από ποτέ. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα λοιπόν να γνωρίζαμε ποιες είναι οι πιο φθηνές και πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της μελέτης που διεξάγει κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS για τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Στο άλλο άκρο, οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου είναι το Μουμπάι, η Μανίλα και το Νέο Δελχί.

Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή η UBS υπολογίζει ένα «καλάθι νοικοκυράς» που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς τα ενοίκια) σε 73 πόλεις. <br>

Η ακρίβεια μετράται με βάση τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης που στη συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδεται η τιμή «100» και είναι 14η στη λίστα. Το Όσλο προηγείται σε θέματα ακρίβειας έχοντας 139,1 μονάδες και έπονται η Ζυρίχη και η Γενεύη.

Η Αθήνα είναι 38η στον κατάλογο.

Όσον αφορά τους μισθούς, καμία πόλη δεν ξεπερνά τη Ζυρίχη. Λίγο χαμηλότερους μισθούς δίνει η Γενεύη και ακολουθεί η Κοπεγχάγη.

Το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Αθήνα στην 33η ενώ τελευταίες κατατάσσονται το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάι.

Τέλος, οι μισθωτοί σε Ζυρίχη, Σίδνεϊ και Λουξεμβούργο έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με βάση. Στον τομέα αυτό η Αθήνα καταλαμβάνει την 35η θέση.                


Το άρθρο είναι από το skai.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου