13/9/11

Η διάψευση


 Μετά το τέλος επιτηδεύματος και τις έκτακτες εισφορές ήρθε πριν από λίγες μέρες και το τέλος που αφορά στα ακίνητα. Ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αφού έκανε μία μακρά περιγραφή της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, ξεδιπλώνοντας την χρησιμοποιώντας την εξαίρετη ρητορική του, μας ανακοίνωσε έναν ακόμη νέο φόρο που αφορά στα ακίνητα όλων των Ελλήνων και ο οποίος θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Βέβαια στις 23 Ιουνίου του ίδιου έτους, δύο μήνες πριν περίπου, είχε διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι στα ακίνητα και δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν φόροι χρησιμοποιώντας ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό τους λογαριασμούς της ΔΕΗ διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Παρακάτω σας παρουσιάζω το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του.



Βέβαια το εντυπωσιακό δεν είναι που για ακόμα μία φορά ένας πολιτικός δεν τηρεί τον λόγο του αλλά το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρηματολογούσε ο υπουργός υπερασπίζοντας την άποψή του. Νομίζω κανείς δεν θα τον κατηγορούσε εάν απλά έλεγε ότι δεν συμφωνεί να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός ωστόσο δεν θα το απέκλειε εάν η χώρα μας έρθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση όπως και πραγματικά είναι άλλωστε. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ο προκάτοχος του κ. Βενιζέλου, κάθε φορά που διέψευδε νέα μέτρα την επομένη μέρα τα έπαιρνε. Ποτέ δεν κατάλαβα για πιο λόγο να μην πει κάποιος την αλήθεια όσο σκληρή και εάν είναι αυτή.

Και η αλήθεια για την κατάσταση της χώρας μας είναι πράγματι σκληρή. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι δανειστές μας αφού εκείνοι είναι που μας κρατούν στη ζωή. Όσο και να μην μπορούν να το χωνέψουν κάποιοι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Βέβαια ο κος Φωτόπουλος, συνδικαλιστής της ΔΕΗ για να πάρει με το μέρος του τους πολίτες ενημέρωσε με SMS τα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός και δεν θα κόψει το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό. Πολύ εύκολα λόγια, αλλά ας σκεφτούμε ότι εάν δεν υπήρχε ο Κος Φωτόπουλος και ο συνδικαλισμός του τότε δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουμε κανένα τέλος και κανέναν φόρο για να σώσουμε την χώρα μας. Επομένως μάχεται για την κατάργηση ενός φόρου για τον οποίο εκείνος κατά ένα μεγάλο μέρος είναι υπεύθυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου