22/9/11

Επεκταθείτε σε όλο τον κόσμο με την Google



Σύμφωνα με την Google υπάρχουν 1,9 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και δεκάδες εκατομμύρια επιχειρήσεις στο διαδίκτυο. Επομένως η εξωστρέφεια ειδικά στις μέρες μας αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γα τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ειδικά όταν η Google παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για μία τέτοια προσπάθεια.

Με τα δίκτυα αναζήτησης και εμφάνισης της Google οι επιχειρήσεις μπορούν να προσεγγίσουν πάνω από 80% των χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα στοχευμένων διαφημίσεων Google AdWords αποτελεί ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα αποδοτικό εργαλείο προσέλκυσης πελατών το οποίο έχει την λογική της χρέωσης ανά κλικ (CPC). Μέσω του AdWords οι επιχειρήσεις ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου αναζήτησης της Google ή μέσω διαφημίσεων εμφάνισης σε άλλα συνεργαζόμενα με το Google sites όπου χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Google Adsense.

Γενικά το διαφημιστικό πρόγραμμα AdWords παρέχει ένα ιδιαίτερα sophisticated διαχειριστικό εργαλείο για την δημιουργία και βελτίωση μίας διαφημιστικής καμπάνιας χρησιμοποιώντας σε αρκετά σημεία τεχνητή νοημοσύνη που βοηθάει στην βελτίωση των διαφημίσεων ώστε να έχει η επιχείρηση καλύτερα αποτελέσματα. Με το AdWords επίσης ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εμφανίζει τις διαφημίσεις του σε συγκεκριμένες χώρες και αγορές που τον ενδιαφέρουν. Είναι εφικτή επίσης η εμφάνιση των διαφημίσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, πχ εργάσιμες ώρες. Το Google AdWords είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, σύμφωνα με τις καλές πρακτικές που έχει δημοσιεύσει η Google, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τις επισκέψεις του site και τις πωλήσεις μίας επιχείρησης

Η Google όμως προχωράει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα με το πρόγραμμα Global Advertizer ή στα Ελληνικά Διεθνώς Διαφημιζόμενοι. Με απλά λόγια το Google AdWords GlobalAdvertizer είναι μία ισχυρή τεχνολογία για την προσέγγιση νέων πελατών στο εξωτερικό. Στην ουσία αποτελεί ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους πελάτες τους ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους προσεγγίσουν σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να επιλέξουν από την αναζήτηση, τον ιστό, το βίντεο, τα κινητά και την τηλεόραση για να προβάλουν τις διαφημίσεις τους στο μέσο, στο οποίο οι πελάτες είναι πιθανότερο να παρατηρήσουν τις διαφημίσεις τους.

Το Global Advertizer παρέχει υψηλής ποιότητας εργαλεία για τοπική προσαρμογή. Τα προϊόντα της Google προσαρμόζουν τις διαφημίσεις και τον ιστότοπο της κάθε επιχείρησης σε τοπικές αγορές. Είτε πραγματοποιήσουν γρήγορα πειράματα με μηχανική μετάφραση, είτε επιθυμούν υψηλού επιπέδου μεταφράσεις με ανθρώπινη παρέμβαση, τα δωρεάν εργαλεία της Google στο διαδίκτυο βοηθούν τις επιχειρήσεις για να γίνει τοπική προσαρμογή καλύτερα και πιο γρήγορα.

Το Google AdWords για διεθνώς διαφημιζόμενους σας βοηθάει να:

  • Βρείτε νέες αγορές
  • Μεταφράστε τον ιστότοπό σας
  • Μεταφράστε τις διαφημίσεις σας
  • Μεταφράστε την επιχείρησή σας
  • Βελτιστοποιήστε τις καμπάνιες σας

Με την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Ελλάδας αυτή την περίοδο, θεωρώ ότι ίσως η μοναδική διέξοδος για τις επιχειρήσεις είναι η εξωστρέφεια και η κατεύθυνση σε ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορούν να προωθηθούν σε αγορές του εξωτερικού.

Η Google βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, επομένως εκμεταλλευτείτε το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου