27/9/11

Τελικά, τι είναι τα social media?




Η ανθρώπινη επινοητικότητα και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί σε μια σχέση συμβίωσης, με αποτέλεσμα τη διαρκή πρόοδο και συν-εξάρτηση. Η παραπάνω πρόταση αποδεικνύεται σήμερα από την αυξανόμενη πανταχού παρουσία του διαδικτύου και την ταυτόχρονη έκρηξη των social media. Η έλευση της άμεσα διαθέσιμης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων και ασύρματων δικτύων επέτρεψε την ανάπτυξη συσκευών internet οι οποίες έχουν ενταχθεί για τα καλά στη ζωή μας. Τι είναι όμως τα social media και πως φτάσαμε μέχρι εδώ? Το παρακάτω βίντεο δείχνει την επανάσταση των social media και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την καθημερινότητά των ανθρώπων.

Είναι τελικά τα social media μία μανία και μόδα της εποχής ή μήπως είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο? Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αλλαγή που επήλθε στον πλανήτη μετά την βιομηχανική επανάσταση. Ότι και να ισχύει, το μόνο βέβαιο είναι ότι τα sites κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει το internet και το τρόπο με τον οποίο διακινούνται οι πληροφορίες σήμερα.

Γεγονός είναι επίσης ότι τα social media αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι 1 στα 8 ζευγάρια στην Αμερική το 2010 γνωρίστηκαν μέσω κάποιου site κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται πραγματικά για μεγάλη επανάσταση στο internet και στις ζωές μας εάν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να αποκτήσει η τηλεόραση 50 εκατομμύρια χρήστες σε αντίθεση με το facebook το οποίο χρειάστηκε μόλις 9 μήνες για να αποκτήσει 100 εκατομμύρια χρήστες. Επιπρόσθετα, τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα το 80% των εταιρειών χρησιμοποιεί το LinkedIn ως εργαλείο για την εύρεση υπαλλήλων και το facebook ως μέσο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Αυτά και πολλά άλλα facts παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο το οποίο παρουσιάζει την επανάσταση των social media. Ανοίξτε τα ηχεία του υπολογιστή σας και απολαύστε το!



Εσάς, ποια είναι η άποψή σας για τα social media?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου