14/9/11

Διαφημίσεις και στο twitter




Το twitter αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα sites κοινωνικής δικτύωσης. Ιδρύθηκε από τον Jack Dorsey και ξεκίνησε την λειτουργία του το 2006. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει η Νο1 διαδικτυακή υπηρεσία social networking και microblogging, επιτρέποντας στους χρήστες να δημοσιεύουν μικρές προτάσεις έως 140 χαρακτήρες, οι οποίες απαντούν στο πολύ απλό ερώτημα "What's happening?". Αυτά τα μικρά posts ονομάζονται και tweets ή στα Ελληνικά τιτιβίσματα.

Η χρήση του εξαπλώθηκε και η επιτυχία του οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην απλότητά του. Κατάφερε να γίνει το αγαπημένο social site των διάσημων καλλιτεχνών του Hollywood και όπως είναι λογικό εξαπλώθηκε σε όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αν και στην Ελλάδα το facebook είναι πιο δημοφιλές, στην Αμερική φαίνεται πως το twitter κερδίζει έδαφος.


Μέχρι πρότινος το twitter δεν είχε διαφημίσεις. Έφτασε όμως η ώρα να αποκτήσει και αυτό έσοδα. Έτσι λοιπόν μην εκπλαγείτε εάν στο timeline σας εμφανιστούν διάφορες διαφημίσεις από εταιρείες ή προϊόντα χωρίς κατ΄ανάγκη να τα κάνετε follow. Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται ανάμεσα στα "tweets" και θα έχετε την δυνατότητα να τα σβήνεται.


Αν και αρχικά το twitter είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες δεν θα βλέπουν διαφημίσεις από εταιρείες που δεν ακολουθούν, φαίνεται πως η ανάγκη για έσοδα άλλαξε την εταιρική πολιτική του. Καθόλου παράλογο αν σκεφτούμε ότι η μοναδική πηγή εσόδων τόσο του facebook όσο και του twitter προέρχεται από διαφημίσεις. Έφτασε λοιπόν η ώρα να πραγματοποιηθεί "χρηματοποίηση", ή αλλιώς monetization, του δημοφιλέστερου ίσως site κοινωνικής δικτύωσης και microbloging στον κόσμο που μετρά εκατομμύρια χρήστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου