20/9/11

Αυξήστε το σήμα wifi με ένα κουτάκι μπύρας
Πιθανώς να σας έχει τύχει αρκετές φορές να μην έχετε καλό σήμα στο ασύρματο δίκτυο wifi του σπιτιού σας ή κάποιου άλλου χώρου. Ειδικά εάν έχετε μεγάλο σπίτι σε ορισμένα απομακρυσμένα σημεία από το ασύρματο router, οι μπάρες του σήματος wifi είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας με το internet. Αν και η εμβέλεια του wifi είναι περιορισμένη υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αυξηθεί το σήμα. Ένας από αυτούς είναι να αγοράσετε ένα πιο ακριβό ασύρματο router. Κάτι τέτοιο όμως κοστίζει. Υπάρχει όμως και μία φθηνότερη εναλλακτική. Σύμφωνα με το site thechive.com μπορείτε να επιτύχετε αύξηση του σήματος ασύρματου internet με έναν πολύ απλό και οικονομικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας ένα άδειο αλουμινένιο μπουκάλι μπύρας. Δείτε τα 7 βασικά βήματα εικονογραφημένα για να επιτύχετε κάτι τέτοιο.

Φυσικά δεν έχω δοκιμάσει την παρακάτω μέθοδο, όμως παρόλο που ακούγεται αστείο θα ήθελα κάποια στιγμή να το τεστάρω. Τώρα βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι, τι μπύρα να χρησιμοποιήσει κανείς; Και εάν η Amstel έχει καλύτερα αποτελέσματα από την Heineken; Μήπως η Mythos αυξάνει περισσότερο το σήμα από την Fix? Φυσικά αστειεύομαι, όμως από τα λίγα που γνωρίζω για τις κεραίες, το σημαντικό είναι να έχει το σωστό μήκος και μάλιστα αυτό να είναι ακριβώς το 1/3 της συχνότητας. Μήπως λοιπόν να το δοκιμάσω;


Βήμα 1: Πλένουμε καλά το κουτάκι της μπύρας

Βήμα 2: Αφαιρούμε το μεταλλικό δαχτυλίδι ανοίγματος

Βήμα 3: Κόβουμε περιμετρικά με μία φαλτσέτα το κουτάκι στο κάτω μέρος

Βήμα 4: Κόβουμε όπως δείχνει το σχήμα και αφήνουμε λίγο μέταλλο (άσπρη γραμμή)

Βήμα 5: Κόβουμε κάθετα στο αρχικό κόψιμο

Βήμα 6: Χρησιμοποιούμε blu tack για να κολλήσουμε την κατασκευή γύρω από την κεραία του router

Βήμα 7: Τεστάρουμε τα αποτελέσματα

DO NOT TRY THIS AT HOME!!!
Προσοχή: τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να το δοκιμάσουν στο σπίτι καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν κατά την διαδικασία κοπής του αλουμινίου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου