16/10/11

H Google κλείνει το Buzz

H Google ανακοίνωσε στο επίσημο blog της ότι θα διακόψει σταδιακά σε μερικές εβδομάδες διαφόρα προϊόντα και υπηρεσίες της όπου φαίνεται πως δεν είχαν μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Google Buzz και το σχετικό Buzz API, την πρώτη προσπάθεια της Google να εισέλθει στο χώρο των social media και πιο συγκεκριμένα στην κοινωνική δικτύωση. Το Google Buzz αποτελούσε μία μίξη του facebook και του twitter μέσα από το Gmail, χωρίς τα αναμενόμενα από την Google αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι το Buzz απέτυχε και η Google στράφηκε πιο οργανωμένα στην πρόσφατη και πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια για κοινωνική δικτύωση, το Google+. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν εάν το επιθυμούν τα μηνύματά τους από το Google Buzz στο Google+.

H Google αποφάσισε επίσης να διακόψει την λειτουργία και άλλων προϊόντων της ή να τα ενσωματώσει με την μορφή "features" σε άλλες υπηρεσίες της. Πρόκειται για τα: Jaiku, Code Search, iGoogle’s social features και University Research Program for Google Search. Φαίνεται πως ο Larry Page λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τους αριθμούς και αποφάσισε το ξεκαθάρισμα ορισμένων πραγμάτων τα οποία δεν είχαν τα αναμενώμενα αποτελέσματα.

Στο παρελθόν και άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες της Google είχαν την ίδια μοίρα με το Buzz. Συγκεκριμένα έχει βγει η πρίζα από τα: Aardvark, Desktop, Fast Flip, Google Maps API for Flash, Google Pack, Google Web Security, Image Labeler, Notebook, Sidewiki, Subscribed Links και το Google Labs. 

Ο αντιπρόεδρος Bradley Horowitz υπεύθυνος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Changing the world takes focus on the future, and honesty about the past. We learned a lot from products like Buzz, and are putting that learning to work every day in our vision for products like Google+. Our users expect great things from us; today’s announcements let us focus even more on giving them something truly awesome.”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου