24/9/11

1 δισεκατομμύριο check-ins σε μία βδομάδα για το foursquare



Το foursquare είναι μία online υπηρεσία μέσω της οποίας γνωστοποιείται η γεωγραφική θέση σας στους φίλους σας. Για παράδειγμα εάν είστε σε μία συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο και έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή του foursquare στο κινητό σας πατώντας το πλήκτρο Check-in κάνετε γνωστή τη θέση σας σε άτομα που σας κάνουν follow. Παράλληλα μέσω του foursquare είναι δυνατό το microblogging αφού μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από την τοποθεσία που κάνατε Check-in καθώς επίσης να γράψετε τα σχόλιά σας. 

Επίσης ανάλογα με τον αριθμό των Check-ins που κάνετε και την δραστηριότητά σας συγκεντρώνετε πόντους. Όταν συγκεντρώσετε για παράδειγμα πολλούς πόντους γίνεστε "δήμαρχος" μίας συγκεκριμένης τοποθεσίας (π.χ. ενός εστιατορίου) αφού έχετε τα περισσότερα Check-ins σε σχέση με άλλους χρήστες.

To foursquare έχει περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο παγκοσμίως ενώ οι άνθρωποι της υπηρεσίας υποστηρίζουν ότι σκοπός του foursquare είναι να ανακαλύπτουν οι χρήστες νέα μέρη στην πόλη που κατοικούν.

Πλέον σχεδόν όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, το twitter, το google+, το blogger κ.α. σας ρωτούν εάν θέλετε να γνωστοποιήσετε την τοποθεσία σας όταν δημοσιεύεται ένα σχόλιο, μία φωτογραφία ή ένα wall post. Αν και ποτέ δεν κατάλαβα για πιο λόγο να το κάνει κάποιος αυτό φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση στους χρήστες. Αρχικά πίστευα ότι πρόκειται για μία ιντερνετική μόδα της εποχής η οποία θα ξεπεραστεί γρήγορα αλλά φαίνεται ότι διαψεύστηκα.

Οι τεχνικοί του foursquare δημιούργησαν ένα όμορφο visualization χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του processing.org το οποίο δείχνει 1 δισεκατομμύριο Check-ins που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον πλανήτη μέσα σε μία εβδομάδα. Το video infographic είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ηγετική παρουσία του foursquare στο χώρο των sοcial media. Δείτε το:



A Week of Check-ins on the Path to One Billion from foursquare on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου