29/9/11

Το ακριβότερο λάδι στον κόσμο



Λάδι λάμδα. Ελληνικό προϊόν, ελληνική εταιρεία. Η εταιρεία Speiron είναι η πρώτη εταιρεία που παρασκευάζει ultra premium extra virgin ελαιόλαδο και το εξάγει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Πρόκειται για το ακριβότερο λάδι στον κόσμο. Αφιλτράριστο, πλήρους καθαρότητας, έχει πολύ μικρή οξύτητα 0,29° (συγκομιδή 2009-2010), έντονες φρουτώδεις νότες και μια γεύση αξεπέραστη. Προέρχεται από ελιές κορωναίϊκες προερχόμενες από την περιοχή Κρίτσα της Κρήτης. Το λάδι εξάγεται με το χέρι και σε ψυχρή πίεση ενώ η διαδικασία παραγωγής εξασφαλίζει ότι οι ελιές πιέζονται εντός μέγιστης διάρκειας 8 ωρών από τη συγκομιδή . Εμφιαλώνεται χωρίς μηχανικά μέσα , μία μία φιάλη, έτσι ώστε να μειώσουν την οξείδωση και να μεγιστοποιήσουν τη φρεσκάδα.

Το λάδι λάμδα / lambda θα το βρείτε σε επιλεγμένα πολυτελή καταστήματα gourmet και high-end ξενοδοχεία. Θα το βρείτε επίσης στα Harrods του Λονδίνου στην ειδική αίθουσα τροφίμων αλλά και σε πολλές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Γκονγκ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κολλιόπουλος προτείνει σύντομη κατανάλωση από την στιγμή που θα ανοιχτεί η φιάλη ώστε να διαφυλαχτούν οι ιδιότητες του λαδιού από την οξείδωση.

Η τιμή του είναι τσουχτερή... $50 για κάθε μπουκάλι των 500 ml (με ελάχιστη παραγγελία τα δύο μπουκάλια) ή στα $200 το μπουκάλι που συνοδεύεται από υπογεγραμμένη συσκευασία δώρου! Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται έχει το κοινό του αφού πουλά σε όλο τον κόσμο!

Εσείς θα δίνατε 150 ευρώ για ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι σε συσκευασία δώρου?







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου