2/10/11

Νησιά Phi Phi: Ένας επίγειος παράδεισος



Νοτιοδυτικά των ακτών του Κράμπι βρίσκονται τα νησιά Phi-Phi (Phi-Phi Don και Phi-Phi Ley), ίσως ο ωραιότερος παράδεισος πάνω στη γη για να απολαύσει κανείς τις ομορφιές της φύσης και να ξεκουραστεί.

Τα τελευταία χρόνια η Ταϊλάνδη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ευρωπαίων. Η ταινία «The beach» όμως αποκάλυψε στους θεατές ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας και εξωτικές γωνιές του πλανήτη, το νησιά Phi-Phi.

Είναι πλέον must, αν βρεθείτε στο Πουκέ να επισκεφθείτε το σημείο που γυρίστηκε η ταινία. Η απόσταση, ανάλογα με τον τύπο του σκάφους που θα επιλέξετε για τη μεταφορά σας, κυμαίνεται από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες.


Ενας πραγματικός παράδεισος σας περιμένει. Τα σμαραγδένια νερά, οι κατάλευκες αμμουδιές, οι κοκκοφοίνικες, η οργιώδης βλάστηση, το πλούσιο οικοσύστημα, το βουνό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Για τους πιο «ανήσυχους», υπάρχει η δυνατότητα για καταδύσεις, θαλάσσιο καγιάκ, trekking στη ζούγκλα, αναρρίχηση αλλά και ψάρεμα.


Το κεντρικό νησί είναι το Phi-Phi Don. Εδώ, όλα σχεδόν τα μπανγκαλόους βρίσκονται πλάι στο κύμα. Πρωινό ξύπνημα λοιπόν και βουτιά στην αγκαλιά του Ινδικού ωκεανού.

Το μικροσκοπικό νησάκι Phi-Phi Ley, με μήκος 3,5 χλμ και πλάτος ενός χιλιομέτρου, αποτελεί μετά τη προβολή της ταινίας το πιο «hot» σημείο της περιοχής. Εκεί, εκτός από τα σπάνια πουλιά, βρίσκεται η εκπληκτική παραλία Maya, με τα τυρκουάζ νερά, που μαγνήτισε του θεατές της ταινίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου