1/10/11

HTC Explorer: Το νέο μικρό και οικονομικό smartphone



Πριν δύο χρόνια περίπου όταν αγόρασα το πρώτο μου Smart Phone δεν περίμενα ποτέ ότι θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ το κινητό μου. Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα σε πολλά blogs, ξένα και ελληνικά, με ιδιάιτερη προτίμηση στο pestaola.gr του Στέφανου Κωφόπουλου, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό blog τεχνολογίας κατά την άποψή μου, κατέληξα στο HTC Desire. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό Android κινητό με εξαιρετική ανάλυση οθόνης, φοβερή ευχρηστία λόγω του HTC Sence, super κάμερα και πλήθος εφαρμογών και χαρακτηριστικών που με τον καιρό βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Το μοναδικό μειονέκτημα βέβαια ήταν η τιμή.

Επειδή χρησιμοποιώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Google δεν θα μπορούσα να επιλέξω παρά Android κινητό. Όλα φαίνεται να έχουν μπει σε μία τάξη καθώς το Android έχει σχεδιαστεί από την ίδια την Google και το Gmail, το Calendar, το Blogger, τα Docs, το Αdwords, το AdSense και όλα τα προϊόντα - υπηρεσίες του Google που χρησιμοποιώ καθημερινά λειτουργούν άψογα στο Desire. Ο συγχρονισμός δε των επαφών και εφαρμογών γίνεται κυριολεκτικά αυτόματα όταν συνδέεσαι στο internet. Η μόνη εφαρμογή που χρησιμοποιώ αρκετά αλλά δεν υπάρχει ακόμα σε έκδοση για κινητά είναι το Google Analytics.

Επίσης στο Android Market υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές για να επιλέξουν οι χρήστες ώστε να είναι updated. Παιχνίδια, social media apps, τραπεζικές εφαρμογές, εργαλεία και πολλά άλλα χρήσιμα (ή άχρηστα) apps μπορεί να βρει κανείς στο Android Market.

Γενικά αν και η HTC έχει ακριβά κινητά, έλειπε από την γκάμα της ένα οικονομικό smartphone. Η αρχή έγινε με το μικρό αδερφάκι του HTC Desire το HTC Wildfire το οποίο αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για εκείνους που θέλουν ένα ποιοτικό και σχετικά φθηνό smartphone.

Το νέο μικρό φθηνό της εταιρείας είναι το HTC Explorer. Επεξεργαστής 600MHz, οθόνη 3.2 ιντσών με ανάλυση 480 x 320 pixels, κάμερα 3 megapixel, Android 2.3.5 και HTC Sense 3.5. Με τον τεράστιο ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο των Smart Phones η HTC πλασάρει στην αγορά το HTC Explorer το οποίο αποτελεί την συνέχεια της σειράς WildFire και προσδοκά να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των μικρών και οικονομικών smartphones.

Το HTC Explorer θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα στοχεύοντας σε νεανικό κοινό. Η ανακοίνωση της HTC αναφέρει:

«Το HTC Explorer είναι ένα απλό στη χρήση Smartphone, το οποίο δίνει στον χρήστη τον έλεγχο και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις πληροφορίες που είναι πιο σημαντικά για εκείνον», δήλωσε ο Jason Mackenzie, πρόεδρος του τμήματος Global Sales and Marketing της HTC Corporation. «Είναι απλά ένα πιο έξυπνο κινητό για όλους και αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της HTC να διευρύνει παγκοσμίως το μερίδιο αγοράς των προηγμένων Smartphones.»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου