20/9/11

Ακούσατε το τραγούδι που σας αρέσει αλλά δεν ξέρετε τον τίτλο; Υπάρχει το Shazam!




Σας έχει τα τύχει να ακούσετε ένα τραγούδι που σας αρέσει στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση αλλά να μην ξέρετε τον τίτλο; Το Shazam είναι μία εφαρμογή η οποία μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό σας και η οποία ανιχνεύει τον τίτλο του τραγουδιού από την μελωδία. Απλά βάλτε το κινητό δίπλα στο ηχείο όταν παίζει η μουσική και το Shazam θα ανακαλύψει το τραγούδι.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής γίνεται πολύ εύκολα ενώ η χρήση της είναι πολύ απλή. Απλά τοποθετούμε το κινητό κοντά στην πηγή του τραγουδιού και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το Shazam μας αποκαλύπτει τον τίτλο του τραγουδιού. Φυσικά στη συνέχεια προτείνει διάφορες ενέργειες όπως αγορά του συγκεκριμένου τραγουδιού από το amazon, άνοιγμα μέσω του YouTube, ή δημοσίευση σε κάποιο social media site όπως το facebook.

Καλό θα ήταν βέβαια, για να έχετε σίγουρα αποτελέσματα, να μην υπάρχει άλλος θόρυβος όταν η εφαρμογή προσπαθεί να ανιχνεύσει το τραγούδι. Για παράδειγμα έτυχε να το δοκιμάσω σε ένα μπαράκι στο οποίο υπήρχε αρκετός θόρυβος από τις συνομιλίες των πελατών και τελικά η εφαρμογή δεν κατάφερε να βρει το τραγούδι. Ακούγεται λογικό, αλλά ίσως στο μέλλον οι μηχανικοί λογισμικού να βρουν τρόπους ώστε να απομονώνουν ανεπιθύμητους ήχους με διάφορα φίλτρα και να εστιάζουν στην ζητούμενη μελωδία.

Η εφαρμογή κρατάει ιστορικό με τις αναζητήσεις σας ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες των φίλων σας από το facebook. Επίσης υπάρχει και Chart με τις top αναζητήσεις στο σύνολο των χρηστών του Shazam.

To Shazam μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές Iphone & Ipod, σε κινητά με Andoid, σε BlackBerry, σε Nokia, σε Windows 7 και Ipad.

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως το SoundHound όμως προτιμώ το Shazam καθώς έχει τρομερά αποτελέσματα επιτυχίας στις αναζητήσεις που έχω πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και παράλληλα είναι δωρεάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου