1/10/11

Google Wallet: Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τις συναλλαγές




Google Wallet ή αλλιώς ψηφιακό πορτοφόλι. Αν και η ιδέα των πληρωμών μέσω του κινητού τηλεφώνου δεν είναι καθόλου καινούργια, φαίνεται πως η Google τελικά αποφάσισε να την υλοποιήσει. Από το παρελθόν ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν τα αγαθά που αγοράζουν έχει αλλάξει 3 φορές. Από τα μεταλλικά νομίσματα περάσαμε στα χάρτινα χρήματα και στις μέρες μας στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, το λεγόμενο πλαστικό χρήμα. Σύμφωνα με την Google έφτασε η ώρα για τη μεγάλη μετάβαση. Το ψηφιακό χρήμα. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι ακουμπώντας το κινητό μας σε ειδικές σημάνσεις στα καταστήματα θα μπορούμε να πληρώνουμε τα αγαθά ή υπηρεσίες που αγοράζουμε.

Γι’ αυτό το σκοπό η Google δημιούργησε μία Android εφαρμογή για έξυπνα κινητά (smart phones) η οποία μετατρέπει το κινητό μας σε πορτοφόλι. Η ιδέα είναι απλή: Η εφαρμογή αποθηκεύει εικονικές εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων πιστωτικών καρτών στο κινητό μας. Στη συνέχεια φέρνουμε σε πολύ κοντινή απόσταση το κινητό μας στις ειδικές σημάνσεις που υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα και μέσω της τεχνολογίας Near Field Communication (NFC) πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Στην πραγματικότητα το Google Wallet είναι κάτι παραπάνω από ένα ψηφιακό πορτοφόλι αποθήκευσης πιστωτικών καρτών, καθώς σε αυτό μπορούν να συγχρονιστούν και άλλου είδους συναλλαγές όπως πρόσφορες, κουπόνια, εισιτήρια, κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις, δωροκάρτες και πολλά άλλα τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της τεχνολογίας NFC.

Αυτή τη στιγμή το Google Wallet υπάρχει στο Nexus S 4G by Google. Με τον καιρό θα ενσωματωθεί σε περισσότερες κινητές συσκευές.

Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω των καρτών Citi® MasterCards® και της Google Prepaid Card. Ήδη το Google Wallet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στην Αμερική.

Σύμφωνα πάντοτε με την Google αυτή είναι μόνο η αρχή. Στο μέλλον υποστηρίζει ότι τα πάντα θα είναι αποθηκευμένα στο κινητό μας και δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας πορτοφόλια με κάρτες και μετρητά.

Αν αυτά σας ακούγονται πολύ μακρινά, ειδικά για την Ελλάδα, δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο δείχνει το όραμα της Google για το εικονικό πορτοφόλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου